Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στο Βουγιουκλάκειο.

Capture

Δημοσιεύθηκε στις 30-4

Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τον αγώνα των εργαζομένων στο Βουγιουκλάκειο

Οι περίπου 100 εργαζόμενοι του Βουγιουκλάκειου Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου, στο Αιγάλεω, προχωρούν σε απεργία διαρκείας από σήμερα, Τρίτη 30 Απριλίου, μέσα σε τεταμένο κλίμα και μετά από αλλεπάλληλες ατελέσφορες προσπάθειες για τη διεκδίκηση των αυτονόητων από την εργοδοσία.

Προμετωπίδα του αγώνα τους είναι το αίτημα για άμεση άρση της απόφασης της διοίκησης για περαιτέρω εξαθλιωτικές μειώσεις μισθών της τάξης του 35% έως 40%, με ταυτόχρονη αύξηση των ωρών εργασίας. Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή υπογράφτηκε μονομερώς από την εργοδοσία, χωρίς ενημέρωση, και παραβιάζει την υπογεγραμμένη το 2009 κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν εννέα μήνες απλήρωτοι, ενώ τους οφείλονται χρήματα ακόμη και από τον Ιούνιο του 2011.

Η στυγνή και αδιάντροπη στάση της εργοδοσίας στο Βουγιουκλάκειο, που καταδικάζει τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους σε εξαθλίωση με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, έρχεται να επαληθεύσει τον κανόνα που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους στις μέρες μας. Δεν αποτελεί εξαίρεση, αντιθέτως ακολουθεί τις πρακτικές που εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν σε μαζική κλίμακα από τα αφεντικά, με στήριγμα τις αντιεργατικές νομοθεσίες των τελευταίων ετών.

Η διάλυση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος, μέσω των μνημονίων και του μόλις πριν λίγες ημέρες ψηφισμένου πολυνομοσχεδίου εξυπηρετεί ακριβώς τα συμφέροντα του Κεφαλαίου και η ίδια η εργοδοσία του Βουγιουκλάκειου προφασίστηκε «την πραγματικότητα των μνημονίων και της νομοθεσίας» για τις κατακόρυφες μειώσεις μισθών.
.
Ως κλαδική Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας  Ροσινάντε, στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή τους εργαζομένους στο Βουγιουκλάκειο, αντιλαμβανόμενοι τον αγώνα τους ως δικό μας αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους στο Αττικό νοσοκομείο, συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, την τοπική κοινωνία και πολιτικούς φορείς. .

Από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έως την κατακρήμνιση του βασικού μισθού, οι σχεδιασμοί αυτοί πλήττουν όλη την εργατική τάξη (εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές) και ως εκ τούτου κάθε μάχη για την περιφρούρηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση του Κεφαλαίου, είναι αγώνας όλων μας. Ο ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας, με την αλματώδη επιδείνωση της εργασιακής μας καθημερινότητας, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανεργία, απαντιέται με αυτοοργανωμένους ανυποχώρητους αγώνες.

Καλούμε όλους τους ανέργους, εργαζομένους και φοιτητές να στηρίξουν την απεργία. Όλοι από κοινού, να στείλουμε το μήνυμα ότι οι σχεδιασμοί για την ισοπέδωση της ζωής μας δεν πρόκειται να περνάνε αμαχητί στο εξής, ούτε στο Βιουγιουκλάκειο, ούτε και πουθενά!

  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ
  • ΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΝΙΕ) ΤΟΥ 2009
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
  • ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s