Ποιοτική αναβάθμιση της καταστολής και δικαστικές εκτροπές.

Ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα, ένα πράγμα είναι δεδομένο. Το κράτος ανεβάζει το επίπεδο της καταστολής, οι νόμοι σχετικοποιούνται ακόμη περισσότερο και κάθε έννοια αστικής προφανώς, νομιμότητας καταργείται. Οι 15 σύντροφοι αντιφασίστες που συνελήφθησαν ύστερα από το πέσιμο των δελτάδων στην μοτοπορεία, πέρασαν τα πάνδινα στο βασανιστήριο της οδού Αλεξάνδρας, το σύγχρονο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Στην συνέχεια σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων και ύστερα από την έξοδο των συντρόφων ακολούθησε άγριο κυνηγητό από τα κοπρόσκυλα τους τα ματ, μέσα στον χώρο των δικαστηρίων. Κάτι που προφανώς ήταν σχεδιασμένο, και αυτό φαίνεται από την μεγάλη δύναμη των ματάδων που βρισκόταν παραταγμένη στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και από την αστεία πραγματικά αφορμή που εκπυρσοκρότησε τέτοια καταστολή. Κάτι εξαιρετικά επικύνδινο, αν σκεφτεί κανείς οτι επικράτησε γενικευμένος πανικός και μιας και δεν υπήρχε έξοδος, πηδούσαν όλοι τα κάγκελα να ..σωθούν. Μετά ακολούθησε το κυνηγητό στα στενά από τα κατακάθια τα Διας όπου καθώς περνούσαν, άκουγες άναρθρες κραυγές να βγαίνουν από τα στόματά τους, και πραγματοποιήθηκαν νέες προσαγωγές.

Σειρά είχαν οι εργάτες από τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά. Έξι μήνες απλήρωτοι, κάποιοι παραπάνω, σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας μια ημέρα την εβδομάδα, αποφάσισαν να κάνουν μια »επίσκεψη» στο υπουργείο εθνικής άμυνας. Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκεί γνωστά. Μια παρένθεση εδώ,να πούμε στους αριστερούς που βιάστηκαν να επικαλεστούν θεωρίες συνωμοσίας όσων αφορά τον βαθμό δυσκολίας που συνάντησαν οι εργάτες να μπουν στο στρατόπεδο, ότι δεν έχει συμβεί πουθενά στην χώρα μέχρι στιγμής διμοιρίες των ματ να φυλάνε στρατόπεδο γιατι απλώς η διοίκηση του υποτίθεται οτι έχει επιληφθεί του θέματος. Αστεία πράγματα λοιπόν. Σε άλλη μια επίδειξη δύναμης και μηδενικής ανοχής ειδικά ύστερα από την προσβλητική εισβολή των εργατών στο υπουργείο (που με κάνει να αναρωτιέμαι, οι τούρκοι που θα εισβάλουν ρε αλήτες..) προσαγάγωνται 127 εργάτες. Θα μπορούσε η γαδα για πρακτικούς λόγους να μεταφερθεί απέναντι στο γήπεδο της Λεωφόρου. Η αντίδραση των εργατών και αλληλέγγυων άμμεση. Κόσμος μαζεύτηκε έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη με συγκρουσιακές διαθέσεις μάλιστα στην αρχή, όπου οι ματάδες εισέπραξαν τις κραδρονιές τους.

Τελικά, οι 127 εργάτες αφέθηκαν ελεύθεροι,ενώ οι 12 εξ αυτών συλληφθέντες θα δικαστούν την Δευτέρα. Όπως επίσης και οι 15 αντιφασίστες/στριες ύστερα από δικαστικό συμβούλιο παρωδία με περιοριστικούς όρους, σήμερα αργά το βράδυ, αποδεικνύοντας οτι η αλληλεγγύη είναι το ισχυρό χαρτί μεταξύ των εργατών ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.

Αν πιάσουμε το νήμα των γεγονότων όσων αφορα την αντιφασιστική μοτοπορεία απ την αρχή, δηλαδή από το γεγονός της ίδιας της πορείας, των συνεπειών της σε μερικά κεφάλια φασιστοειδών και την άγρια καταστολή που ακολούθησε, φαίνεται ξεκάθαρα η ‘’ποιοτική αναβάθμιση’’ της τρομοκρατίας από τον κρατικό μηχανισμό ή (και) η αυτονομία των δυνάμεων καταστολής (;). Τέτοιο μένος για τα κεφάλια μερικών φασιστοειδών εξηγείται μόνο αν υποθέσουμε οτι οι μπάτσοι ταυτίζοντας τους εαυτούς τους και θεωρώντας ‘’ομάδα συγγένειας’’ τα χρυσαυγίτικα καθάρματα και κάθε είδους φασίστα, αντιδρούν για να προστατέψουν κατ αρχήν, και όπου δεν μπορούν να εκδικηθούν για τα μέλη της αγέλης. Ίσως είναι νωρίς να υποπτευθούμε σχετικό ανταγωνισμό ανάμεσα σε χ.α-αστυνομία και κυβέρνηση για την νομή της εξουσίας, ίσως όχι. Τα γεγονότα θα δείξουν.

Όσον αφορά τους εργάτες των ναυπηγείων, έχουμε ακόμα μια ξεκάθαρη δήλωση από το κράτος που επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαμαρά και του υπουργού δημόσιας τάξης Δένδια. Κανένας εργατικός αγώνας όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται, αλλα πλέον αποτελεί και το άκρο ανάμεσα στο ψευτοδίπολο που σκαρφίστηκαν τα τζιμάνια της κυβερνητικής προπαγάνδας. Το άκρο που δεν αφήνει την χώρα να βγεί από την κρίση και τα σχετικά που ευαγγελίζονται.

Ως εργάτες και ως αναρχικοί θα πρέπει να προωθήσουμε τον αγώνα εκείνο που αφορά τα συμφέροντα της τάξης μας, τον αγώνα που μακρυά από κομματικές πολιτικές και ρεφορμιστικές μεταρυθμίσεις θα οδηγήσει στην ρίξη με τον καπιταλισμό, στην ρίξη με το κεφάλαιο το κράτος και τα σκυλιά του.

Εις το επανιδείν

http://wp.me/p2MIbK-q

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s